EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кога ще започне жп връзка Кавала – Александруполис – Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кога ще започне жп връзка Кавала – Александруполис – Бургас

mail11:09 | 12.07.2018прегледи 584 коментарикоментари 0


В интервю за български медии гръцкият министър на транспорта Христос Спирдзис даде подробности във връзка с Балканския транспортен пръстен, който бе договорен от премиерите Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Желание за участие изразиха и лидерите на Сърбия и Румъния на срещата в Солун миналата седмица.

Става въпрос за железопътната връзка между пристанищата на Черно море и Дунав с портове на Егейско море, а също и железопътен трансфер на стоки към Централна Европа. Министърът посочи, че например връзката София – Солун дава контакт и с Истанбул.

Някои части от проекта могат да започнат много скоро, според министъра. Конкретно той посочи връзката Кавала – Александруполис – Бургас, защото и в двете страни железопътните отсечки са с добро качество. Тази връзка ще е не само железопътна, но също газова и дигитална с оптични кабели.

От пристанищата на Черно море стоката ще се транспортира много по-бързо до гръцките пристанища, което е и икономически изгодно за бизнеса.

"Транспортният проект за Балкански пръстен, наред с икономическите приходи от такси, създава и хиляди нови работни места, което е важен параметър за Гърция", подчерта министърът на транспорта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg