EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ковид лого за хотели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ковид лого за хотели

mail13:05 | 09.02.2021прегледи 464 коментарикоментари 0


Допълнителен европейски стандарт за здраве и безопасност, подготвя Европейската комисия заедно с Европейския комитет по стандартизация. Той няма да е задължителен, ще се предоставя безплатно на туристически обекти и услуги, а притежателите му ще бъдат обозначени визуално с лого или друг знак, така че потребителите да са спокойни. Това съобщиха от Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета (ХОТРЕК), на която Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) е единствен пълноправен член за България.

До 10 февруари членовете на БХРА могат да пратят свои предложения относно дали подобен допълнителен стандарт е нужен, като позициите им ще бъдат представени на европейско ниво от ХОТРЕК.

Припомняме, че през юни 2020 г. ISO стартира инициатива за разработване на нов стандарт – „Насоки за превенция от COVID-19 в туристическата индустрия“ (ISO PAS 5643). Въпреки че първоначално беше предвидена бърза процедура за изработването му, към момента има изоставане от предвидения работен график. Освен това ISO не се стреми да разработи пълен международен стандарт (което обикновено прави), а по-скоро да предложи насоки (или така наречената обществено достъпна спецификация).

Според ХОТРЕК новият здравен стандарт може да стъпи върху вече свършена работа по ISO PAS 5643. Европейската асоциация е категорична, че подкрепя всички международни усилия, които биха довели до възстановяване на доверието на потребителите в туризма и отговаря на техните опасения относно здравето и безопасността в туристическите заведения.

В същото време унищожаването на международни инициативи може да не се съобрази с необходимостта на сектора на хотелиерството от яснота и последователност по отношение на насоките, се казва в позиция на ХОТРЕК. Освен това, разработването на обвързващи стандарти може да създаде допълнителни разходи и тежест за сектор, който е бил силно засегнат през последната година, подчертават от Европейската асоциация.


Тагове: хотели, лого, Ковид
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg