EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кметът на Божурище разследван

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кметът на Божурище разследван

mail12:28 | 28.05.2019прегледи 791 коментарикоментари 0


Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват кмета на община Божурище, зам.-кмета и още един служител на общината заради четири имота, продадени на търг за около 160 хил. лв., чиято реална стойност е към 8 млн. лв. Това обяви зам. главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред местната администрация.
   Имотите са продадени на три дружества, едното свързано с бащата на кмета, и с висш магистрат, следовател в Националната следствена служба.
   Все още няма привлечени обвиняеми, очаква се при достатъчно събрани доказателства лицата да бъдат задържани за 24 часа, като след това ще се прецени от прокуратурата дали да им бъдат повдигнати обвинения.
   Зам. главният прокурор отбеляза още, че акцията днес е планирана от един месец. По сигнала се работи от няколко месеца, той е бил подаден от председателя на общинския съвет. Според данните към момента имотите са продадени чрез манипулирани търгове.
   Работи се по посока на престъпления по служба и документни престъпления, допълни зам. главният прокурор. Все още се разпитват свидетели и се водят претърсвания и изземвания./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg