EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кметицата на "Младост" арестувана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кметицата на "Младост" арестувана

mail07:00 | 18.04.2018прегледи 3248 коментарикоментари 0


Пред Спортната палата в София бе арестувана кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Разследващи обясниха за БТА, че Иванчева е хваната със 70 000 евро, а делото било за поискан подкуп. По време на акцията на Иванчева й е прилошало и на място е пристигнала линейка, разказаха очевидци. Освен нея в ареста е заместник-кметът на общината и човек, посредничил при предаването на парите.

Специализираната прокуратура ще даде подробности по случая утре. МВР провежда операция срещу корупционни практики в столицата, съобщи БНР. Акцията е на няколко места в града.

"Кметицата на "Младост", която е протеже на Г. Кадиев, е хваната с подкуп преди минути", написа във фейсбук депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и публикува снимка от мястото на събитието.

Няколко часа полицията броеше пари, намерени в автомобила на кметицата.

Десислава Иванчева завършва Икономическия техникум. Следва и "Публична администрация" в НБУ.
През 2000 година стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува 2 автобуса. Има евролиценз и е член на европейската асоциация по транспорт.
Част от клиентите й през годините са футболният отбор "Милан", ЦСКА и националният отбор по борба. Осигурява транспорт за делегациите по време на посещения на президента и премиера на Италия у нас, за което има похвала и медал от Рим.
След това се занимава предимно със специализиран превоз - вози работници и персонал на голяма фирма.
Представител е на световна марка за професионална козметика за коса.
Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.
Преди да стане кмет на кв. Младост инициира подписка за местен референдум, насочен, против презастрояването на квартала. Лидер е и на протестите през октомври 2016 г., при които жителите на квартала излизат с искания да се спре застрояването. Протестите са под мотото "За Зелен Младост".
Заради огромната обществена подкрепа, която получава инициативата, както и заради съмнение за сделка за строеж, в който кмета на района д-р Цвета Авджиева. Строежа е в конфликт на интереси, премиерът Бойко Борисов иска оставката на Авджиева. Столичния кмет спира строежа до приключване на проверката по случая.
През 2016 г. се кандидатира като независим кандидат за кмет на район. „Младост“ и печели изборите. Подкрепена е от лидера на "Нормална държава" Георги Кадиев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg