EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Клинтън: Бюджетът на Тръмп е жесток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клинтън: Бюджетът на Тръмп е жесток

mail06:30 | 25.05.2017прегледи 1303 коментарикоментари 0


Бюджетът на републиканския президент на САЩ Доналд Тръмп показва неописуема жестокост към милиони американци и деца, заяви бившата кандидат-президентка, цитирана от Асошиейтед прес.
Хилари Клинтън отправи критиките си на среща в Ню Йорк, организирана от неправителствената организация Фонд за детско здраве. Вчера Тръмп публикува проектобюджет, който предвижда драстично съкращаване на програмите за бедните и инвалидите.
Планът на Тръмп за разходите показва "липса на въображение и пренебрежение към проблемите на милиони американци", заяви Клинтън и призова обществото да не запазва мълчание.
Проектобюджетът предвижда значително повишение на разходите за отбрана, но то беше сметнато за недостатъчно от някои републиканци, отбелязва Франс прес. Сенатор Джон Маккейн заяви вчера, че "след години на съкращения на разходите на отбрана, този бюджет не успява да осигури необходимите ресурси".
Проектобюджетът на Тръмп предвижда повишение на разходите за отбрана за 2017 г. с 10 на сто спрямо предложението на предишната администрация на Барак Обама, подчертава АФП.
Заложените в бюджета на Тръмп параметри за съкращаването на помощите за бедните, болните и живеещите в селските райони отразяват исканията на консерваторите за по-малко правителство, но засягат много от хората, които гласуваха за него през ноември, подчертава Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1006