EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Клиентите определят стандарта за хляба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клиентите определят стандарта за хляба

mail16:20 | 11.02.2011прегледи 636 коментарикоментари 0


Хляб, произведен по държавен стандарт, ще се наложи на пазара само ако има интерес от клиентите. Такъв тип хляб, замесен без коректори, няма да има толкова добър търговски вид, но ще бъде по-здравословен, коментира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричко Тошко Няголов по повод намерението да бъде въведен държавен стандарт за три вида масов хляб.
Без набухватели и при по-ниско съдържание на глутен, типовият хляб ще бъде по-безформен, по-клисав, но без съмнение по-полезен за диабетно болни, поясни председателят на браншовата организация. Той добави, че за да гарантират стандарта на хляба, хлебопроизводителите трябва да са сигурни в чистотата на брашната, в противен случай лабораториите лесно ще хванат примесите в крайния продукт.
Няголов не се ангажира каква би била цената на хляба, произведен по държавен стандарт, но припомни, че близо 50 на сто от стойността на продукта се формира от "етикета" на брашното. Ако брашното, произведено по държавен стандарт, поскъпне, ще поскъпне и хлябът.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg