EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайско Volvo в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайско Volvo в САЩ

mail15:30 | 15.01.2015прегледи 904 коментарикоментари 0


Придобитият от китайска компания шведски автомобилостроител Volvo Cars заяви, че ще продава в САЩ в Китай автомобили - поредна стъпка напред за осъществяване на амбициите на Пекин да постигне световна реализация на своята автомобилна промишленост, предаде Асошиейтед прес.
Говорителка на Volvo не можа да уточни кога ще започне износът на готови коли, нито какви са плановете за продажбите. Досега продажбите на произведени в Китай автомобили в САЩ не са големи, но ако плановете на Volvo потръгнат, те ще представляват първите масови продажби на произведени в Китай коли на американския пазар.
Местни китайски автомобилостроители и съвместни дружества между световни марки като General Motors Co и местни производители изнасят седани, миниванове и други коли за Латинска Америка, Близкия изток и други нововъзникващи пазарни икономики.
Много китайски марки изразяват интерес да навлязат на пазарите на развитите страни, но преди това трябва да покрият изискванията на САЩ по отношение на емисиите от газове и стандартите за безопасност.
Volvo беше придобит през 2010 година от Geely Holding Group Ltd., която продава едноименни автомобили. През следващата година Volvo обяви план за петгодишно световно разрастване на стойност 11 милиарда долара.
Друг китайски производител, BYD Auto Co., откри миналата година завод в Ланкастър, щата Калифорния, за производство на електрически автобуси.

 


Тагове: САЩ, Китай, Volvo
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg