EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайските местни власти ограничават рисковете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайските местни власти ограничават рисковете

mail12:40 | 26.07.2010прегледи 543 коментарикоментари 0


Инвестиционните служби към китайските местни власти ще трябва да дадат отчет как ще ограничат финансовите рискове, тъй като започва разчистване в системата на фона на опасенията, че банките могат да пострадат, ако не успеят да си получат многомилиардните доларови кредити, пише днес в. "Шанхай сикюъритис нюз", цитиран от Асошиейтед прес.
Китайските лидери изразиха загриженост за състоянието на "финансовите платформи", които инвестират в инфраструктурата и недвижимите имоти и са взели големи заеми по държавни програми да стимулиране на икономиката.
Световната банка и други институции посочиха, че способността на тези платформи да изплатят дължимото не е ясна и държавните банки могат да претърпят загуби.
Китайската централна банка и три други агенции са разпоредили на местните власти да "засилят управленческата работа" и да докладват как ще ограничат загубите до края на
годината, пише в. "Шанхай сикюъритис нюз", без да посочва източник.
Заповедта е част от политиката да се въведе ред в местните финансови механизми, посочва още изданието.
През май Пекин разпореди национален преглед на финансовите агенции, а през юни наложи ограничения на инвестициите. Според вестника финансовите платформи дължат 6 трилиона юана (880 милиарда долара) на държавните банки, но правителството не е оценило колко биха могли да бъдат така наречените лоши кредити.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg