EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски череши на ръба на пустинята

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски череши на ръба на пустинята

mail13:35 | 29.05.2023прегледи 951 коментарикоментари 0


Фермерите в окръг Шачъ в Синдзян-уйгурския автономен район на Китай развиват все по-добре сектора на отглеждане на череши. Това им помага да увеличат доходите си, както и благоденствието и сигурността на живота в района.

Районът не само разполага с 2800 хектара плодотворни черешови градини, но напоследък все по-добре се развиват и туристическите атракции покрай земеделието.

Въпреки че се намира на границата с пустинята Такламакан, фермерите в окръга са успели да култивират множество видове череши. Пресните плодове са пакетирани веднага след прибирането на реколтата и се транспортират с влак и самолет до различни точки на страната за продажба.

За да може пресни синдзянски череши да достигнат до всяка точка на Китай способства и бързото развитие на сектора за транспорт и бързи доставки. „Имаме осем му (около 0,53 хектара) и печелим около 200 000 юана всяка година“, каза Адил Даут, жител на района.

Земеделските стопани в Шачъ също организират селски туризъм и културни фестивали, които привличат туристите да берат и купуват череши в овощните градини и да участват в други дейности, представящи местната култура./Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg