EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски инвеститор купува още земя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски инвеститор купува още земя

mail15:43 | 22.03.2016прегледи 1489 коментарикоментари 0


Българско-китайската компания "България Тианшинонг Фийд Ко" ООД, която започна изграждането на завод за фуражи в Добрич, е заявила интерес в общината да купи още три поземлени имота за разширяване на производствената си база. Първата копка бе направена през януари в Западната крайградска зона на града. Първоначалната инвестиция в обекта ще бъде в размер на 5 млн. лева.  В първия етап на проекта ще бъдат изградени два силоза и една поточна линия, а в бъдеще фабриката ще се разширява, докато се достигне планираният максимален капацитет от 300 000 тона фураж на година, обявиха от дружеството. Първоначално във фабриката ще бъдат разкрити 50 работни места. Суровината за производство ще се изкупува от земеделски производители от региона на Североизточна България. В завода ще се работи по китайски рецепти, тъй като цялата продукция ще бъде изнасяна за животновъдни стопанства в Китай.

Добрич е избран за бизнес начинанието след близо двегодишно проучване. Градът е предпочетен, защото се намира в район с много добре развито земеделско производство и заради близостта му до пристанище Варна, откъдето ще се осъществява износът за Китай. Заводът ще бъде изграден в промишлена зона - Запад, зад бившите Вторични суровини.

Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание искането на компанията да купи още около 7500 квадратни метра земеделска земя, като продажната цена на трите имота е определена от 2620 до 16 270 лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg