EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайска финансова компания влага $250 млн. в Дубай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайска финансова компания влага $250 млн. в Дубай

mail12:42 | 25.01.2010прегледи 795 коментарикоментари 0


Водеща китайска финансова компания се подготвя да се присъедини към инвестиционен фонд в Дубай, съобщава Financial Times. Това е доказателство, че световният финансов пазар е загрижен за възстановяването на икономиката в ОАЕ.
Кризата на доверието по отношение на натрупания дубайски дълг в размер от $ 100 млрд. избухна след колапса на сектора на недвижимите имоти. Нещо повече, от независимата компания First Eastern Investment Group., базирана в Хонконг заявиха, че планират да създадат фонд, който да инвестира в икономиката на Дубай. Фондът ще разполага със средства до $250 млн.
Директорът на фонда Виктор Чу е на мнение, че дубайската икономика скоро ще се възстанови и ще започне да расте. Управляваният от Чу фонд ще инвестира в нефтения и транспортен сектор, както и в туристически бизнес. „Искаме да поддържаме устойчив бизнес, свързан с Дубай - търговски, логистичен и финансов,” заяви Чу.
Някои икономически сектори като авиационния и търговския преминаха през кризата по-леко в сравнение с финансовия и със сектора на недвижимите имоти. В същото време понижаването на ликвидността остави много компании без възможност да получат нови кредити.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159