EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай:Ръст на производствените цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай:Ръст на производствените цени

mail17:43 | 13.12.2016прегледи 1235 коментарикоментари 0


Производствените цени в Китай се повишават през ноември с най-рязък темп от над 5 години, съобщава "Ройтерс".Цените на въглищата, стоманата и други строителни материали скачат, насърчавайки печалбите в индустрията и гарантирайки на компаниите повече средства, с които да погасяват дълговете си.
По-силният от очакваното ръст в размер на 3,3% на годишна база, както и добрите данни от промишлеността в Китай, САЩ и Европа, подхранват твърденията, че глобалната икономика се разширява благодарение на ускорение в индустриалната активност.
„Скокът в производствената инфлация потвърждава нашето виждане, че Китай е излязъл от многогодишния дефлационен капан“, коментират от австралийската банка ANZ.
Данните показват, че ръстът на производствените цени става по-широко базиран, тъй като повече сектори излизат от дефлация.
Производствените цени в Китай през септември тази година се повишиха за пръв път от 2012 г. Потребителската инфлация също се ускорява по-бързо от очакваното - 2,3% на годишна база. Това е най-високата стойност от април насам и се дължи на по-скъпите хранителни продукти.


Тагове: Китай, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143