EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай:Нов „отрицателен" списък за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай:Нов „отрицателен" списък за инвестиции

mail11:40 | 29.06.2020прегледи 572 коментарикоментари 0


Китай обяви нов, съкратен национален „отрицателен" списък за чуждестранни инвестиции, в който се намаляват от 40 на 33 областите с ограничения.

Със списъка се отварят допълнително секторите на услугите, производството и селското стопанство, а ограниченията върху дела, който чужда фирма може да притежава в компании за търговия с ценни книжа, за управление на инвестиционни фондове в ценни книжа, фючърсни и животозастрахователни компании се премахват напълно.

Ще бъдат премахнати също рестрикциите за участие на чуждестранен капитал в компании за производство на търговски превозни средства, както и разпоредбите, забраняващи чужди инвестиции в топенето, преработката и производството на ядрено гориво от радиоактивни минерали.

Новият „отрицателен" списък е поредното действие на Китай в изпълнение на ангажимента му за всеобхватно отваряне и насърчаване на висококачественото икономическо развитие, посочи говорител на Държавната комисия за развитие и реформи. „Под влияние на пандемията Китай ще продължи да разширява и задълбочава отварянето си, както и да насърчава възстановяването на производството и ще прилага еднаква подкрепа за местни и чуждестранни компании, така че да предостави на последните по-открита и благоприятна инвестиционна среда", подчерта той.

В друг „отрицателен" списък, уреждащ чуждестранните инвестиции в зоните за свободна търговия в Китай, които се радват на по-висока степен на откритост, ограниченията също бяха намалени от 37 на 30. Така например, отменят се изцяло рестрикциите пред чуждестранни предприятия да създават управлявани изцяло от тях институции за професионално образование в зоните./радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg