EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай ще строи завод за климатици Гоце Делчев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай ще строи завод за климатици Гоце Делчев

mail13:40 | 26.09.2011прегледи 1069 коментарикоментари 0


Ерол Емилов
Китайска фирма ще изгради завод за климатици на терен край Гоце Делчев, съобщава Общинската администрация на южния град. Там  е получено обаждане от китайското  търговско аташе, което заявило желанието на китайска фирма за климатици да строи предприятие на територията на града. То ще се разполага на площ от 16 декара и ще бъде в новата бизнес зона, създадена по проект на общината и намираща се в района на бившия полк. В следващите месеци в Гоце Делчев ще пристигнат представители на фирмата, които да подготвят и осъществят сделката.
Интересът към мястото дойде след посещение на делегация от 13 посланици, сред които тези на Китай, Молдова, Индия, Монголия, Казахстан, Украйна, Палестина и други. Домакин на срещата бе кметът на общината Владимир Москов.
Освен офертата за завода на климатици, търговските аташета са заявили интерес за инвестиции,  свързани с отглеждане на някои специфични култури, животновъдство, производство на млечни продукти, зеленчукови консерви и други. В полезрението им влиза и туризма, заради красивите природни обекти в района.
Ако инвестицията стане факт, се очаква нивото на безработицата в региона рязко да спадне. Това е вторият голям проект, осъществяван някога в района, след шивашкото предприятие на Бертрам Ролман „Пиринтекс”, осигуряващо работа на 2700 души.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg