EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай тества нови зони за свободна търговия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай тества нови зони за свободна търговия

mail07:35 | 29.08.2019прегледи 660 коментарикоментари 0


Наскоро Държавният съвет на Китай представи плана за шестте нови пилотни зони за свободна търговия. Според него пилотни зони за свободна търговия ще бъдат създадени в провинциите Шандун, Дзянсу, Гуанси, Хъбей, Юннан и Хейлундзян. Това е стратегическа мярка за реформата и отварянето в новата ера, ще се поддържат новите идеи за висококачественото развитие, които ще бъдат включени и ще служат на важните държавни стратегии, съобщи агенция Синхуа.

Според плана, акцентът в шестте пилотни зони ще бъде различен. В Шандун ще бъде подготвен нов модел за търговия, ще се ускори развитието на специфичната морска индустрия и ще се търси икономическо сътрудничество между Китай, Япония и Южна Корея.

Пилотната зона в провинция Дзянсу ще се фокусира върху повишаването на чуждестранните инвестиции и сътрудничество, ще засили финансовата подкрепа за реалната икономика и ще насърчи иновационното развитие на производството.

Гуанси-джуанският автономен район ще използва удобното си местоположение, за да развива морския маршрут между Китай и света, ще създаде приоритетно сътрудничество с АСЕАН и ще свързва западната част на континентален Китай със света по суша и море.

Провинция Хъбей ще подкрепи международната търговия със стоки, откриването и развитието на биологични лекарства и здравословния начин на живот.

Провинция Юннан ще въведе иновации в икономическото сътрудничество по границата и ще увеличи международното сътрудничество в областта на науката и технологиите.

Провинция Хейлундязн ще се фокусира върху задълбочаването на индустриалното преструктуриране, ще съдейства за движеното от иновации развитие и ще създаде транспортен логистичен център за Китай, Русия и Североизточна Азия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg