EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай също изолира Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай също изолира Иран

mail14:30 | 08.02.2012прегледи 572 коментарикоментари 0


Китай значително е увеличил през последните седмици изкупуването на петрол от Саудитска Арабия, Русия, Ангола и Нигерия, като в същото време е намалил внасяния обем от Иран, предаде ИТАР-ТАСС.
Според наличната информация през януари Китай е съкратил внос на петрол от Иран до 285 000 барела в денонощие. Така износът на ирански петрол за Китай е намалял в момента почти наполовина.
Според деловите кръгове през ноември миналата година износът на петрол от Саудитска Арабия за Китай се е увеличил с близо 200 000 на денонощие. Освен това те съобщават, че китайските енергийни компании "се опитват да издействат от Техеран по-ниски цени на внасяния в Китай ирански петрол".Като част от новите санкции срещу Техеран САЩ в момента се опитват да прекратят използването на американския долар при разплащанията за ирански петрол. Те вече предупредиха, че са готови "да вземат съответните мерки" срещу чуждестранните банки, които продължават да използват щатската валута при петролната търговия с Иран, припомня ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg