EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай става водещ пазар за зелени технологии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай става водещ пазар за зелени технологии

mail13:44 | 11.09.2009прегледи 772 коментарикоментари 0


Китай има потенциала да се превърне в пазар за "зелени технологии" с годишна стойност от 500 милиарда до 1 трилиона долара, заяви промишлената организация от компании и експерти China Greentech Initiative в доклад, цитиран от Асошиейтед прес.
В доклада организацията насърчава правителствата да проправят път за подобни инициативи.
Изследването на China Greentech Initiative, която обединява над 80 водещи технологични компании, неправителствени организации и експерти, очертава възможностите на 300 свързани със зелени технологии потенциални инициативи  за Китай в областта на енергетиката, водоснабдяването, строителството, транспорта и промишлеността.
Правителствената подкрепа обаче е ключова, отбелязва Ричард Гледхил, световен лидер на инициативата "Климатични промени и услуги на пазара за емисии от въглероден диоксид" на международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers, която помогна за изготвянето на доклада.
Според данни на Международната агенция за енергията (МАЕ) задържането на климатичните промени до увеличение от само 2 градуса по Целзий през следващите две десетилетия ще изисква допълнителни разходи от 9 трлн. долара, отбелязва Гледхил.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg