EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Спад на валутните резерви до $3.19 трлн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Спад на валутните резерви до $3.19 трлн.

mail17:34 | 09.06.2016прегледи 916 коментарикоментари 0


През май общият обем на китайските валутни резерви се свива до 3,19 трлн. долара, като се понижават до най-ниското си ниво за последите 38 месеца, сочат данни на Китайската централна банка, цитирани от WBPOnline.   

Стойността на валутните резерви на Поднебесната империя е под средната прогноза на пазара за спад до 3,20 трлн. долара.   

Продължаващото топене на китайските валутни резерви отразява повишената активност на регулаторите, които инжектират ликвидност през цялата година в опит да запазят валутата стабилна. 

Представители на централната банка на Китай неколкократно изразяваха готовност да се намесят на и при валутния курс, за да подкрепят юана.  

Валутните резерви обикновено са чужди активи, държани от централната банка на Китай. Тези резерви включват монетарно злато, специални права на тираж, ценни книжа, деноминирани в чуждестранни валути, като държавни и корпоративни облигации, акции и кредити в чуждестранна валута.  

Предишният рекорд Китай регистрира през януари, когато валутните резерви се стопиха до 3,23 трлн. долара, като това беше най-ниското им ниво от 2012 г. За цялата минала година валутните резерви, които са в резултат преди всичко на високите експортни излишъци на страната, са се свили с повече от половин трилион долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg