EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай се домогва до в."Ню Йорк Таймс''

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай се домогва до в."Ню Йорк Таймс''

mail14:30 | 15.01.2014прегледи 978 коментарикоментари 0


Ексцентричен китайски бизнесмен филантроп отново потвърди плановете си да купи в. "Ню Йорк Таймс", обещавайки да възстанови доверието в знаковата американска медийна компания и да възвърне влиянието на изданието, предаде Франс прес.
"Действително искам да придобия "Ню Йорк Таймс" и ви моля, ако обичате, да не гледате на това като на шега от моя страна",пише Чън Гуанбяо в статия в китайския в. "Глоубъл Таймс".
Ако постигне целта си, Чън се ангажира да проведе необходимите реформи, като крайната цел е да се засили автентичността и обективността на статиите, публикувани във вестника, укрепвайки доверието към него и неговото влияние.
Според Чън "много е трудно за "Ню Йорк Таймс" да предоставя обективно отразяване на действителността в Китай".Чън Гуанбяо е сред 400-те най-богати личности в Китай и е
известен с рекламните си изяви. В края на декември той обяви, че преговаря за купуването на "Ню Йорк таймс", въпреки че ръководството на вестника винаги е отричало, че изданието се продава.
През 2012 година "Ню Йорк таймс" публикува разследване, описващо подробно огромното богатство, натрупано от семейството на тогавашния китайски премиер Вън Цзябао. Оттогава сайтът му е блокиран в Китай и на много от журналистите му бяха отказани китайски визи. Чън, който е натрупал лично богатство от над 560 милиона евро благодарение на компанията си, специализирана в разрушаванена обекти и рециклиране, е известен със сензационните си изказвания, като това, че цялото му богатство ще отиде за благотворителни цели след смъртта му. В началото на 2009 година "Ню Йорк таймс" отчете загуби от 1,1 милиарад долара и получи финансова помощ от мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим, обявен от сп. "Форбс" за най-богатия човек на планетата.Интересът на Чън към престижния американски всекидневник стана известен няколко месеца, след като "Вашингтон пост" беше купен от основателя на Амазон (Amazon) Джеф Безос за 250 милиона долара.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg