EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай с план срещу бедността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с план срещу бедността

mail17:38 | 22.08.2018прегледи 512 коментарикоментари 0


Китай публикува насоки за борбата с бедността през следващите три години, чиято цел е тя да бъде изкоренена до 2020 г.  се бори с През следващите три години ще бъде трудно още 30 милиона души да бъдат спасени от бедността, се казва в ръководството, издадено от ЦК на ККП и Държавния съвет.

В него още веднъж се подчертава целта на страната да се справи с бедността във всички селски райони до 2020 г., за да се изгради общество със средно ниво на благосъстояние. На бедното население трябва да бъдат осигурени храна и дрехи, както и основни медицински услуги и базови условия на живот, а на децата на бедните семейства деветгодишно задължително обучение.

В ръководството се посочва, че работата по облекчаването на бедността трябва да се фокусира върху изключително бедните райони, като Тибет, планинския автономен район Ляншан И в провинция Съчуан и автономния район Лису в провинция Юннан. Трябва да се насърчи развитието на специфичните индустрии, да се подкрепи заетостта, образованието и възстановяването на екологичното равновесие, се посочва в ръководството. В него са изброени и други мерки за облекчаването на бедността, сред които ускореното изграждане на инфраструктурата, увеличаването на финансовата подкрепа, социалната мобилизация, укрепването и подобряването на ръководната роля на партията в намаляването на бедността./Радио Китай


Тагове: Китай, бедност
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098