EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай с ограничения за износа на маски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с ограничения за износа на маски

mail18:21 | 13.04.2020прегледи 11343 коментарикоментари 0


Китай налага по-строги ограничения върху износа на маски и други средства за лична защита, изисквайки пратките да преминават задължителни митнически проверки, предаде Ройтерс и БТА.

Новите правила, които влизат в сила незабавно, са поредният опит на Китай да балансира между силното търсене от цял свят на предпазни средства срещу разпространението на коронавирус и необходимостта да гарантира, че производители и търговци няма да наводнят пазара с несертифицирани или негодни стоки.

Някои правителства и болници вече се оплакаха, че средствата за лична защита, които са получили от Китай, са неизползваеми.

Нидерландските власти изтеглиха десетки хиляди маски, получени от Китай, тъй като те не са покрили стандартите за качество.

Китайските власти по-рано този месец въведоха изискване износителите на маски да представят документи, че продуктите им са регистрирани за продажба на китайския пазар и отговарят на стандартите в страната вносител.

Според експерти новите проверки обаче могат да удължат процедурата за одобрение на партидите за износ с дни или дори седмици.

С разпространението на коронавируса и острата нужда от предпазни маски и облекло компаниите Луи Вюитон Моет Хенеси (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy) и Икеа (IKEA) пуснаха производствени линии, за да помогнат да се отговори на търсенето, произвеждат и хиляди малки и средни предприятия в Китай.


Тагове: Китай, маски, износ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014