EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай с нови мита за американските пилета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с нови мита за американските пилета

mail09:35 | 27.09.2010прегледи 955 коментарикоментари 0


Според заключение на Китай американските пилешки продукти се продават на нелоялно ниски цени в азиатската страна и за следващите пет години тя ще наложи антидъмпингови мита, достигащи 105,4 процента, съобщи правителството, цитирано от
Асошиейтед прес.
Изявлението на китайското министерство на търговията е направено на фона на поредица от търговски спорове със Съединените щати.
Ведомството посочи, че разследването на правителството е завършило вчера. Новите мита, които влизат в сила от днес, ще заменят предишните антидъмпингови мерки, въведени през февруари, след като предварителните резултати от разследването показаха, че цената на продаваните американски пилета е под лоялната.
"Дъмпинг има при внасяните от САЩ пилешки продукти и това е ощетило значително китайската вътрешна промишленост", се отбелязва в съобщението, публикувано на сайта на китайското министерство на търговията.
Вносителите, които са съдействали на разследването, сега ще трябва да плащат тарифи със ставка между 50,3 и 53,4 процента за американските бройлери или пилешки продукти, се уточнява в текста. Компаниите, които не са се отзовали, ще бъдат облагани с мито от 105,4 процента.
Тарифите важат за пилешки части и цели птици, но не и за живи пилета или обработени продукти, като пилешки кренвирши.
Включени си и пилешките крака, които повечето американци изхвърлят, но в Южен Китай са деликатес.
Пекин и Вашингтон водят още спорове за достъпа до пазарите си на стоманени тръби, филми, книги и други стоки, припомня АП.


Тагове: мита, тарифи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg