EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай против компенсаторните мита на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай против компенсаторните мита на САЩ

mail12:45 | 30.09.2010прегледи 758 коментарикоментари 0


Китай осъди законопроекта, който снощи прие Камарата на представителите на САЩ и позволява да се прилагат компенсационни мита за стоки от страните, манипулиращи курса на националната  си валута, предадоха световните агенции, позовавайки се на представителя на китайското министерство на търговията Яо Цзян.
Използването на валутния  курс като основание за водене на разследвания срещу отпускани субсидии не отговаря на принципите на Световната търговска организация, посочи Яо Цзян.
Обменният курс на юана отдавна е един от най-сериозните проблеми в търговско икономическите отношения между Китай и САЩ.
Вашингтон настоява, че курсът на китайската валута е изкуствено занижен, което дава преимущество на китайските производители на американския пазар и е един от факторите за дисбаланса в търговията между двете страни.
Вчера Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който позволява на американското правителство да прилага защитни мерки като компенсации или антидъмпингови мита срещу стоките от страните, които изкуствено понижават или завишават курса на валутата си. 
В документа Китай не се споменава изрично, но очевидно законопроектът е насочен преди всичко срещу Пекин, отбелязва ИТАР-ТАСС. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045