EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай проби в класация на Fortune

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай проби в класация на Fortune

mail19:00 | 18.08.2009прегледи 642 коментарикоментари 0


Пет китайски компании са в класацията на сп. Fortune за стоте най-бързо развиващи се предприятия в света, като две от тях се нареждат в първата десетка в резултат на бума на интернет в Китай, предаде Франс прес, позовавайки се на комюнике на
списанието.
Китайският портал Sohu.com е класиран на трето място, а най-голямата в страната компания за онлайн игри Shanda е на седмо място.
Списъкът, който ще бъде поместен в изданието, което ще излезе на 31 август и досега се отнасяше само за американски компании, тази година за пръв път бе отворен за чужди предприятия.
На първо място е класиран производителят на прочутия смартфон Blackberry, канадската технологична компания Research in Motion.
Компаниите са оценени по техния оборот, растежа на печалбите и възвращаемостта на инвестициите през последните три години.
Според Бил Пауъл, кореспондент на Fortune в Шанхай,  Съединените щати са понесли тежки удари от кризата, по-специално във финансовия сектор, докато Китай не бил толкова засегнат.
Другите китайски компании в списъка са сайтът за резервации на билети и хотели Ctrip.com International - на 38-о място, доставчикът на телекомуникационни програми AsiaInfo Holdings, на 40-о място, и China Medical Technologies - 73-то място.
Те са от секторите, които бележат много силен растеж в Китай през последните три години, отбелязва Пауъл. Той изтъква, че с продължаващото невероятно разрастване на интернет в Китай финансовата криза и последвалата я рецесия  нямат никакво или съвсем малко отражение върху този растеж.
Потребителите на интернет в Китай са най-многобройните в света - 338 милиона - което е повече от населението на Съединените щати, отбелязва АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg