EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай пренебрегна Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай пренебрегна Google

mail12:51 | 14.01.2010прегледи 778 коментарикоментари 0


Китайското правителство днес отново потвърди правото си да контролира интернет, пренебрегвайки спора с интернет гиганта Google, предаде ДПА.
Китайското правителство съобщи, че вчера е провело заседание, за да обсъди основните задачи за ускоряване на интеграцията на телевизионните, радио и интернет услуги през идните пет години.
На заседанието, председателствано от премиера Вън Цзябао, е било взето решение да се "засили управлението на интернет", се посочва в доклад, публикуван на официалната интернет страница www.gov.cn.
Китай планира да "въведе управленска отговорност, да изгради всестранна система за управление и да гарантира сигурността на интернет информацията и културата" до 2015 година, посочват авторите на доклада.
В документа не се споменава компанията Google, която в началото на седмицата обяви, че може да изтегли дейността си от Китай след "крайно сложна и целенасочена атака срещу корпоративната инфраструктура от Китай".
"Китай приветства чуждестранните компании, които участват в развитието на интернет "според закона", посочи днес говорител на китайското министерство на външните работи, цитиран от Асошиейтед прес.
"Интернет в Китай е отворен и китайското правителство насърчава развитието на мрежата", допълни говорителят.
Припомняме, че вчера Google се оплака от масирани хакерски набези срещу фирмената им инфраструктура. В резултат на тези кибератаки е осъществен достъп до интелектуална собственост в Китай. Google има доказателства, че първоначалната цел на атаките е била проникване в Gmail пощите на китайски правозащитници, но засега тя не е постигната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg