EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай подкрепи Г- 20 за данъците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай подкрепи Г- 20 за данъците

mail09:00 | 26.08.2013прегледи 722 коментарикоментари 0


Китай се съгласи да се присъедини към международните усилия на групата на водещите световни икономики Г-20 в борбата срещу укриването на данъци и ще подпише споразумение за размяна на данъчна информация. Това съобщи снощи Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитирана от Ройтерс.
Решението на Китай означава, че сега всички страни от Г-20 са се съгласили да сътрудничат в борбата срещу избягването на плащането на данъци - приоритет, определен от лидерите на 20-те водещи световни икономики, за да се решат проблемите, довели до финансовата криза 2007-2009 година и да се подпомогне борбата срещу корупцията.
ОИСР, която представлява световен икономически форум, съобщи, че китайският комисар, отговарящ за данъците Ван Цзюн ще подпише конвенцията за административна взаимопомощ по данъчните въпроси в Париж следващата седмица.
Неотдавна Китай засили усилията си в борбата срещу корупцията, като арестува държавни служители по обвинения във вземане на подкупи, а освен това забрани скъпите вечери на служебни разноски и разследва корпоративни дейности.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg