EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай планира повече държавни жилища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай планира повече държавни жилища

mail08:40 | 03.09.2021прегледи 837 коментарикоментари 0


През следващите пет години Китай ще се съсредоточи върху изграждането на субсидирани от държавата жилища, които ще бъдат отдавани под наем на преференциални цени, съобщи радио Китай .

До момента с държавни субсидии са построени или реновирани над 80 милиона жилища и апартаменти, подобрявайки условията за живот на повече от 200 милиона души, заяви на пресконференция министърът на жилищното строителство и развитието на градовете и селските райони Уан Мънхуей. Китай създаде най-голямата в света система за жилищно осигуряване, която допринесе за успеха във всеобхватното изграждане на общество със средно ниво на благосъстояние, каза още той.

От различните видове жилища, субсидирани от държавата, тези за отдаване под наем са предназначени основно за справяне с трудностите от осигуряване на дом за новите жители и младите хора в големите градове, докато жилищата със споделена собственост са главно за подобряване условията за живот на онези, които не могат да си позволят да закупят собствен апартамент на свободния пазар, посочи министър Уан.

На провелото се през декември миналата година Централно работно съвещание по въпросите на икономиката, бе посочено, че правителството ще положи усилия за справяне с важните жилищни проблеми в големите градове, както и че развитието на жилищата за отдаване под наем е една от ключови икономически задачи за 2021 г. В тазгодишния доклад за работата на правителството, който премиерът Ли Къцян представи по време на сесията на ОСНП, бе приповторен принципа, че „жилищата са за живеене, а не за спекулации“, а властите се ангажираха да не позволяват безконтролен ръст на цените на терените за строителство и на жилищата, както и да поддържат пазарните очаквания стабилни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 868