EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай: Пазарът за морски дарове замря

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Пазарът за морски дарове замря

mail06:30 | 05.02.2020прегледи 1365 коментарикоментари 0


Китайските търговци на дребно се колебаят да внасят скъпи морски продукти като сьомга поради забавяне на търсенето на фона на епидемията от коронавируса, което според анализатори в индустрията може да нанесе сериозен удар на световния пазар на морски дарове, който разчита в немалка степен на разширяващия се китайски пазар.

Прогнозите са през следващите месеци поръчките от Китай за продукти, като норвежка сьомга, австралийски скални омари или холандски раци да започнат да спадат. Експерти обаче отбелязват, че въздействието може да бъде временно и да не се отрази на дългосрочната структура на вноса на страната.

„Отмених поръчките за сьомга от Норвегия, което беше тежко решение, тъй като трябва да плащам неустойки, но е по-добре, отколкото да губя рибата, тъй като сега нямам клиенти", обяснява Джан Хуншънг, собственик луксозен ресторант за суши в Пекин. Той добавя, че е отложил отварянето на ресторанта си до март заради епидемията.

По думите на Джан, тъй като все повече авиокомпании отменят полетите си до Китай заради ситуацията с вируса, износителите на морски дарове също имат по-малко възможности за транспорт и са изправени пред по-високи логистични разходи. „Надяваме се, ситуацията с вируса да се подобри скоро", добавя мъжът.

Според съобщения в медии, износители на морски дарове от Русия, САЩ, Норвегия, Австралия и Холандия вече търпят щети от забавеното търсенето в Китай./Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903