EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай основно движи световния пазар на вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай основно движи световния пазар на вино

mail11:30 | 25.05.2010прегледи 1817 коментарикоментари 0


Четвъртото издание на Винекспо в азиатско-тихоокеанския район, което се открива днес в Хонконг, е събрало 840 изложители от 32 страни, в момент, когато световната икономическа криза принуждава износителите да се насочат предимно към най-динамичния и обещават пазар за тях в света - Китай.
"Също като реколтата 2009 на вина от Бордо и това Винекспо се очертава изключително. Изложителите са повече и ние очакваме над 10 000 професионалисти, от които голяма част ще бъдат от Китай", посочва Робърт Бейнат, който е изпълнителен директор на Винекспо, цитиран от АФП.
Организирано всяка четна година (нечетните години са запазени за изложенията в Бордо) Винекспо Азия тази година се провежда в Хонконг - врата към обширния азиатски и най вече китайски пазар.
Близо половината от 8500 квадратни метра изложбена площ са заети от френски вина, тъй като Франция е основният доставчик на вино в Азия и Китай. Италианските, испанските и германските вина допълват европейското предлагане.
Тази година изложителите от САЩ са два пъти повече, а компаниите от Австралия и Нова Зеландия са се увеличили с 30 на сто.
Китай и Хонконг са най-динамичните пазари в Азия с увеличаващото се потребление на човек от населението и значително нарастване на вноса (плюс 8,7 милиона каси от 9 литра през 2008 година). Именно към тези пазари се насочват производителите, тъй като Европа и САЩ в момента излизат от кризата, отбелязва Бейнат.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg