EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай: Нова болница приема болни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Нова болница приема болни

mail08:45 | 07.02.2020прегледи 1170 коментарикоментари 0


От няколко дни новопостроената болница Хуошъншан, Ухан приема пациенти, като до ден-два ще заработи изцяло. Зам.директорът на болницата Сю Дисюн представи, че в болницата вече работят 1400 медицински служители. За да се разреши недостигът на леглата, в момента в Ухан се преустрояват Международния конгресен и изложбен център и стадион за временните болници. Очаква се да се предоставят 3400 легла, с цел централизираното лечение на заразените пациенти. Относно недостига на комплект за тестване на нуклеинова киселина, експертът на Държавната комисия по здравеопазването Дзиан Жунмън каза, че вече са закупени комплектите за 100 хиляди души, същевременно се съкращава времето за излизане на резултата от предишните 3-4 дена до сегашния един ден.

Деветмесечното бебе, заразено с новия коронавирус, и най-младият пациент в Пекин, е в стабилно състояние, съобщиха от болницата. Момиченцето се лекува в пекинската болница „Дитан", една от специално отредените за лечение на заразените с вируса. То се намира в едно и също с майка си, която също е болна. Бащата пък е хоспитализиран в Пети медицински център на Китайската военна болница. Момиченцето и семейството ѝ са пътували от Ухан до Пекин. Показали са симптоми на 25 януари и са приети в болница на следващия ден. Лекарите съобщиха, че бебето и неговата майка са в стабилно състояние и се възстановяват, но ще продължат да ги следят отблизо и проведат още тестове, преди да ги изпишат от болницата.

До понеделник потвърдените случаи на заразени в китайската столица достигнаха 228, девет от които са в критично състояние. До момента 23 души са излекувани. Общо 20 са лечебните заведения в Пекин, определени за третиране на пациенти, заразени с вируса.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101