EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай купува Чикагската фондова борса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай купува Чикагската фондова борса

mail07:00 | 09.02.2016прегледи 1159 коментарикоментари 0


Chongqing Casin Enterprise Group се е договорила за придобиването на оператора на Чикагската фондова борса (Chicago Stock Exchange Inc.). Това ще е първи случай, в който компания от Китай ще притежава фондова борса в САЩ, съобщи „Файнъншъл таймс". Сделката е одобрена от Совета на директорите на борсата в Чикаго и се очаква тя да бъде финализирана през втората половина на 2016 г. Финансовите параметри на сделката се се съобщават. След задълбочен анализ на стратегически алтернативи за борсата, ние стигнахме до извода, че тази сделка е най-доброто решение за нашите клиенти, акционери и търговците", каза главният изпълнителен директор и президент на Чикагската фондова борса Джон Керин.

Chongqing Casin Enterprise Group (Casin Group) е водеща холдингова група в Китае, която инвестира във финансовия сектор, недвижимите имоти и в екологични проекти. Седалището на холдинга е в град Чунцин с население от над 3,5 млн. души. Чикагската фондова борса е основана през 1882 г. и е една от най-старите в САЩ, но днес на нея се падат само 0,46% от общия обем сделки с акции в страната, уточнява „Файненшъл таймс".

Преди дни дългосрочни инвеститори и хедж фондове от Европа и САЩ купиха 5-процентен пакет акции от „Московската борса“. Пакетът е супен от китайския фонд „Чъндун“ (Chengdong). Според източника 47% от новите акционери са инвеститори от Великобритания, а 36% са от САЩ. Дългосрочните или стратегическите инвеститори представляващ 54% от новите собственици, хедж фондовете 46 процента.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099