EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай инвестира в гръцки проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай инвестира в гръцки проекти

mail11:16 | 15.06.2010прегледи 1025 коментарикоментари 0


Китай планира да инвестира няколко милиарда евро в гръцки морски, логистични и летищни проекти, съобщава Financial times. Това предстои да бъде обсъдено в Атина по време на предстоящо посещение на висши чиновници от Пекин.
Новината идва точно след като Moody’s понижи с четири степени рейтинга на държавните ценни книжа на Гърция до Ва1. Така гръцките правителствени облигации влязоха в категорията на нискокачествени (junk) облигации. Подобна оценка вече беше дадена и от останалите рейтингови агенции.
В същото време последните правителствени данни за гръцкия бюджет регистрираха „ с 40 % по- нисък дефицит за първите пет месеца от година в сравнение с 2009 г.”, което е  показателно за това, че програмата на Гърция е в синхрон с изискванията на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, както и че трите институции отчитат развитие, отбелязва изданието, позовавайки се на правителствена информация.
Гърция бърза да привлече инвестиции от държави с голямо суверенно богатство, за да съживи икономическия си ръст.
Китайската държавна компания Cosco вече контролира контейнерния терминал на пристанището Пиреус след като беше сключена сделка за отдаване на концесия за дълъг период от време за сумата от €3.4 млрд. Намеренията на китайската компания са да инвестира още средства, с които да развие логистичния център на пристанището в Атина, с което да се оптимизира дистрибуцията на стоки от Китай на Балканите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163