EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай изкупува 10 млн. тона български тютюн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай изкупува 10 млн. тона български тютюн

mail17:43 | 07.07.2018прегледи 885 коментарикоментари 0


Постигнато споразумение за внос на до 10 млн. тона на български сушени тютюневи листа в Китай, за които може да се предприеме нов тип обработка и това няма да наруши баланса на пазара на тютюневи изделия на Китай. Сред другите сфери на сътрудничество с региона е развитието на туризма.

Това съобщи Председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в рамките на Седмата среща на върха "16+1" в НДК.

Председателят на Държавния съвет на Китай отново отправи покана към ЕБВР и други организации от структурата на Световната банка и други международни организации да се включат в многостранно сътрудничество между две, три, четири и повече страни по спогодби, в сътрудничество, което, по думите му, ще допринесе за глобалния мир и стабилност.

Създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China) договориха министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в рамките на инициативата в София.

Българският премиер Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян бяха единодушни, че сътрудничеството в рамките на инициативата „16+1“ ще способства за обединена и просперираща Европа. На съвместна пресконференция след срещата на върха в София, Ли Къцян заяви, че подозрението за разделянето на Европа е погрешно. „След разговорите с премиера Борисов искам да кажа – няма конфликт между стратегическите интереси между Китай и ЕС. Ние гледаме как да се обединим. Виждаме и искаме Европа като обединена и просперираща“, подчерта председателят на Държавния съвет на Китай. По думите му форматът е изключително полезен, защото допълва и други форми на сътрудничество и взаимодействията между държавите в тази инициатива способстват за единството в Европа. Ли Къцян обяви още, че бъдещите бизнес отношения ще бъдат съгласувани с правилата и нормативната база на ЕС.

„Аплодирам казаното от председателя на Държавния съвет на Китай, че той е за обединена и силна Европа, за спазване на правилата и добрите практики“, заяви българският премиер Бойко Борисов. В този контекст той подчерта важността на създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China), който ще окаже помощ и ще намира решения при съвместните проекти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg