EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 2.0523
GBP 2.2730
CNY 2.5176
you tube
mobile version

Китай внася повече алуминий

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай внася повече алуминий

mail16:09 | 20.07.2023прегледи 779 коментарикоментари 0


Вносът на алуминий в Китай е нараснал с 10,7 на сто през първото полугодие на годишна основа. Вътрешните доставки са ограничени от проблеми с електрозахранването и влошени очаквания за търсенето, съобщи Ройтерс.

От януари до юни 2023 г. Китай, най-големият производител и потребител на алуминий в света, е внесъл 1,2 милиона метрични тона необработен алуминий и алуминиеви продукти, включително първичен метал и необработен, легиран алуминий, показват най-новите данни на китайската Главна митническа администрация.

Вносът през юни е възлизал на общо 211 235 метрични тона алуминий, с 12,8 на сто повече спрямо внесените през юни 2022 г. 187 362  метрични тона. Миналият месец страната внесе 191 701 тона алуминий.

Тази година растежът на вътрешното производство на метала бе ограничен, до голяма степен поради недостига на водноелектрическа енергия в югозападната провинция Юнан, четвъртият по големина регион за производство на алуминий в страната.

Производството на първичен алуминий в Китай е нараснало само с 3,4 на сто през първата половина на годината, достигайки 20,16 милиона метрични тона, по данни на Националното статистическо бюро на страната.

Производството в Юнан е започнало да се възобновява в края на миналия месец, но според анализатори от бранша повишаване на предлаганите количества ще се усети по-късно през годината.

Междувременно потреблението на метала, използван главно в секторите на транспорта, строителството и опаковането, е било по-слабо от очакваното тази година.

Производството на електрическите превозни средства и слънчевите панели са останали водещ фактор за търсенето на алуминий в Китай.

Вносът на боксит в страната, ключова суровина за алуминиевите продукти, е бил 11,56 милиона метрични тона миналия месец, което е било с 22,9 на сто повече спрямо същия месец година по-рано.

Вносният боксит през първите шест месеца на годината е възлизал на 72,09 милиона метрични тона, което е било увеличение с 10,6 на сто на годишна база. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg