EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай: 20-год. min на продажбите на коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: 20-год. min на продажбите на коли

mail17:33 | 11.01.2019прегледи 774 коментарикоментари 0


Продажбите на автомобили в Китай, най-големия автомобилен пазар в света, са спаднали за първи път от над две десетилетия на фона на търговската война със САЩ, която не проявява особени признаци на затихване, предаде ДПА.
Продажбите на леки автомобили са намалели с 6 процента на годишна основа през 2018 година, съобщи днес Китайската асоциация на автомобилостроителите. За периода от 12 месеца са продадени само 22,7 милиона автомобила.
Спадът драстично се е ускорил през декември, когато продажбите са потънали с 19 процента спрямо същия период миналата година.
Причините са преди всичко силният натиск върху жилищния пазар, високата задлъжнялост, забавянето на икономическия растеж и липсата на потребителско доверие, посочи генералният секретар на асоциацията Цуи Дуншу.
Според други експерти спадът на продажбите на автомобили в Китай се дължи на повишаването на митата на внасяните от САЩ коли, несигурността, породена от търговската война със САЩ, и ограниченията за движение на автомобили в някои китайски градове. Повишението в сектора на т.нар. споделено пътуване за превоз на пътници също е подкопало търсенето на автомобили в Китай. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg