EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай & ЦИЕ: Сътрудничество в е-търговията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай & ЦИЕ: Сътрудничество в е-търговията

mail07:35 | 19.05.2021прегледи 2473 коментарикоментари 0


През последните години двустранната търговия между Китай и страните от Централна и Източна Европа продължава да расте. На проведената на 12 май пресконференция на Прескабинета на Държавния съвет помощникът на министъра на търговията Жън Хунбин заяви, че през юни тази година официално ще стартира механизъм за диалог за сътрудничеството между Китай и ЦИЕ в областта на електронната търговия, за да се влее нова енергия за износа на предприятията от двете страни и да се предоставят повече удобства и ефективни начини за нея, предава радио Китай.

На срещата на върха между Китай и ЦИЕ през февруари бе обявено, че за да се стимулира търговският баланс, планират през следващите пет години в Китай да бъдат внесени стоки от ЦИЕ на стойност 170 милиарда щатски долара.

Относно това Жън Хунбин заяви, че за да се реализира предложената от ръководителите на двете страни цел на срещата на върха, Китай ще играе активна роля в няколко платформи, сред които Изложението „Китай-ЦИЕ“ и Международното изложение за внос в Китай. Освен това ще стимулира търговския баланс.

Данните на китайското Министерство на търговията показват, че от 2012 г. до 2020 г. годишният ръст на търговията на страната със 17-те държави от ЦИЕ се е увеличил с 8%, което е два пъти повече от този между Китай и ЕС. През първото тримесечие на тази година търговският обем между Китай и ЦИЕ е достигнал 30 милиарда щатски долара, което е с 50,2% повече спрямо същия период на миналата година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg