EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кипър спря режима на тока заради туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър спря режима на тока заради туристи

mail17:50 | 13.07.2011прегледи 801 коментарикоментари 0


Кипърското правителство реши да не спира тока в хотелите в страната, за да не прекъсне потока от туристи след катастрофалната експлозия във военна база на южния бряг на острова между градовете Лимасол и Ларнака, предаде ИТАР-ТАСС.
Това съобщи днес министърът на търговията, промишлеността и туризма Андонис Пасхалидис след съвещание с ръководството на Кипърската организация за туризъм, Асоциацията на хотелиерите и Кипърската електрическа компания. В резултат на експлозията в понеделник бе напълно извадена от строя най-голямата електростанция в Кипър, произвеждаща почти 60 процента от нужната за страната електроенергия. От понеделник в страната действа рестриктивен режим на тока, който се спира по няколко часа дневно. Във връзка с това Кипърската организация за туризъм, министерството на туризма и чуждестранните посолства получиха многобройни запитвания от разтревожени туроператори, които искат информация за реалното положение на нещата и гаранции, че обслужването на туристите не е застрашено.
След съвещанието Пасхалидис съобщи, че правителството е решило да не спира тока в хотелите и свързаните с тях компании. При това той задължи собствениците на хотели да предприемат мерки за икономия на електроенергия или да използват собствените генератори там, където съществуват. "Правим всичко възможно по никакъв начин да не ощетим туристическия отрасъл", заяви министърът, като изтъкна, че туризмът има най-голямо значение за икономиката на страната в тези тежки времена.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165