EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Киев & Анкара искат €10 млрд. стокооборот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Киев & Анкара искат €10 млрд. стокооборот

mail10:09 | 09.08.2019прегледи 1448 коментарикоментари 0


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция и Украйна са си поставили цел да достигнат търговски стокообмен от 10 милиарда долара, съобщава в."Миллиет". Ердоган посочи това на съвместна пресконференция вчера с украинския си колега Володимир Зеленски, който е на двудневно посещение в Турция.
Ердоган уточни, че през 2018 г. двустранният търговски стокообмен е бил около 4 милиарда долара.
Ердоган изтъкна, че е време да бъдат финализирани продължаващите от години преговори за подписване на споразумение за свободна търговия между двете страни.
Турският президент заяви, че по време на разговорите с украинския му колега, са обсъдили също сътрудничество в областта на сигурността и борбата срещу Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/. Турските власти смятат, че групировката ФЕТО на живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен стои зад опита за преврат в Турция на 15 юли 2016 г.
Ердоган посочи, че е уверил украинския си колега, че Анкара ще продължи да подкрепя суверенитета на Украйна, нейната териториална цялост, с Крим включително, и политическото й единство. Турция не е признала и няма да признае незаконната анексия на Крим, подчерта още Ердоган.
Нашите братя кримски татари са важен елемент от историческите и човешки връзки между Турция и Украйна, изтъкна турският президент. Продължаване на съществуванието на кримските татари в историческото им отечество Крим, запазването на тяхната идентичност и култура и гарантиране на основните им права и свободи ще бъде и занапред приоритет на Турция, увери Ердоган.

Източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg