EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗП приема жалби он лайн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗП приема жалби он лайн

mail09:20 | 11.11.2011прегледи 578 коментарикоментари 0


Два пъти по-бързо ще се обработват подадените по електронен път жалби в Комисията за защита на потребителите. Това стана възможно след реализацията на европейския проект „Модерни и интегрирани административни услуги в Комисията за защита на потребителите”. Проектът се осъществява по Оперативна програма „Административен капацитет” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 600 711 лева.
Един от постигнатите ефекти, които ще пестят от времето на гражданите, е в променения начин на подаване на жалби по електронен път. Преди реализацията на проекта жалбите в КЗП се подаваха по имейл и съдържанието им често не даваше пълната информация, необходима на ведомството, за да започне обработката. След модернизацията обаче на сайта www.kzp.bg вече има форма със задължителни полета, които изискват цялата необходима на КЗП информация, за да започне незабавна работа по жалбата.
Гражданите вече могат да следят онлайн на какъв етап е движението на техните жалби, в коя дирекция на КЗП се намира жалбата им и кой служител в момента работи по нея.
Освен време за гражданите и за служителите на КЗП, проектът е спестил и средства на данъкоплатците. Една жалба, подадена на хартия, изисква не по-малко от 15-20 листа, докато бъде цялостно обработена и разгледана. Жалбите, подадени по електронен път, изискват поне двойно по-малко хартия. Възможността за електронно подаване на жалбите вече пести и около 40% от разходите за транспорт и пощенски услуги в комисията.
За гражданите, които нямат достъп до Интернет, старата система ще продължи да функционира по познатия начин. Всеки може да занесе лично своята жалба в офисите на регионалните представителства на КЗП в страната.
Жалби могат да се подават по всяко време на уеб страницата на Комисията за защита на потребителите – www.kzp.bg, в секцията “Подай жалба”.
 


Тагове: КЗП, жалби
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg