EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗП: Мтел и Близу агресивно налагат ТВ канали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗП: Мтел и Близу агресивно налагат ТВ канали

mail12:02 | 13.03.2017прегледи 1020 коментарикоментари 0


В следствие постъпили оплаквания от потребители, сдружение „Българска национална асоциация Активни потребители” отправи сигнал до Комисията за защита на потребителите (КЗП), заради прилагането на агресивна търговска практика от страна на М-тел и Близу Медиа.

В сигнала се споменава, че „М-тел” и притежаваното от него дружество-доставчик на цифрово съдържание „Blizoo”, налагат на абонатите си използването на три нови телевизионни канала - “M-tel Sport 1”, “Mtel Sport 2” и “EDGEsport”, срещу допълнително заплащане, без да е имало съгласие за това от страна на клиента.

Посочените три канала се предлагат напълно безплатно до 31.03.2017 г., но след изтичането на тази дата за тях се изисква заплащане на такса, освен ако потребителите не се откажат чрез изпращане на SMS. Освен това, при клиентите, които не са абонати на М-тел SMS-ът се таксува, а при технически пропуск (напр. непълно ЕГН на абоната) волята му няма да бъде зачетена. С поведението си „М-тел“ и „Blizoo” осъществяват нарушение на забранмата за доставка на непоискано цифрово съдържание по смисъла на Закона за защита на потребители, което следва да бъде санкционирано от КЗП.

КЗП призовава М-тел и Близу незабавно да прекратят тази практика и да оставят потребителите сами да избират кога и какво да включат в абонаментните си планове.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905