EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК разреши придобиване на Булгартабак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК разреши придобиване на Булгартабак

mail17:40 | 27.09.2011прегледи 750 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация чрез придобиване на пряк едноличен контрол от страна на БТ Инвест ГмбХ, гр. Виена, Австрия, върху „Булгартабак Холдинг” АД, гр. София, а чрез него и на непряк контрол върху дъщерните предприятия на холдинга. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.
БТ Инвест ГмбХ, Австрия е дружество с ограничена отговорност с предмет на дейност придобиване, притежаване, управление и използване на дялови участия в дружества в България.
С придобиването на Булгартабак Холдинг, БТ Инвест цели дългосрочни инвестиции в компания, лидер на българския пазар, с бързо растящи експортни позиции, притежаваща високотехнологични производствени мощности и стратегическо географско положение в Югоизточна Европа.
В своя анализ Комисията установи, че придобиващото предприятие и неговата икономическа група не осъществяват стопанска дейност на едни и същи продуктово-географски пазари с Булгартабак, нито контролират дружества от тютюневия сектор. Не са налице съответни продуктово-географски пазари, върху които концентрацията ще окаже въздействие и не се очаква промяна в пазарното положение на участниците в сделката преди и след нейното осъществяване, тъй като няма хоризонтални отношения между извършваната от тях дейност. Не бяха установени и отношения на свързани пазари.
Въз основа на данните от анализа и липсата на промяна в конкурентната среда на съответния пазар Комисията счита, че концентрацията следва да бъде разрешена, тъй като не би попречила по никакъв начин на ефективната конкуренция.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159