EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК проучва веригата „зърно-брашно-хляб”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК проучва веригата „зърно-брашно-хляб”

mail17:40 | 31.03.2011прегледи 766 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията образува секторен анализ, в който ще бъде проучена конкурентната среда на взаимосвързаните пазари по веригата „хлебно зърно – пшенично брашно – масов пшеничен хляб”, съобщава КЗК.
Целта е да бъдат анализирани специфични проблеми за конкуренцията на съответните взаимосвързани пазари с оглед предлагане на пакет от мерки или пък образуване на производства за евентуално извършени нарушения на ЗЗК.
Доколкото цената на хляба е в пряка зависимост от движението на цените на влаганата суровина – хлебната пшеница и брашно, проучването следва да проследи състоянието на свързаните пазари по цялата производствена верига.
Дори и да са налице обективни икономически условия, обуславящи увеличението на цената на хляба, то това увеличение следва да се осъществи автономно от всеки участник на пазара, в резултат на негово независимо решение, взето при наличие на ефективен конкурентен натиск.
КЗК счита, че за крайната оценка на състоянието на пазара е необходимо събиране на надеждна и съпоставима информация, което може да стане само в рамките на секторен анализ.


 


Тагове: КЗК, хляб, брашно
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039
30391