EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК проверява пазара на олио

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК проверява пазара на олио

mail13:50 | 28.02.2011прегледи 745 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ образува производство за извършване на секторен анализ на конкурентната среда на пазара на маслодаен слънчоглед и слънчогледово олио, съобщиха от комисията.
Целта е да бъдат анализирани специфични проблеми за конкуренцията на тези взаимосвързани пазари, за да се предложи пакет от мерки или да се образуват производства за евентуално извършени нарушения на Закона за защита на конкуренцията.
КЗК е поискала информация от Министерството на земеделието и храните за състоянието на зърнените пазари на слънчоглед и пшеница по повод на съобщения за увеличаване на цените на основни хранителни продукти в страната.
След детайлен анализ на данните е установено чувствително повишение на цената на маслодайния слънчоглед и слънчогледовото олио в периода август-декември 2010 г.
Промените на цените на олиото в търговската мрежа са в пряка зависимост от няколко фактора - последната реколта на суровината, борсовите цени, договорните отношения между участниците в тези пазари и други допълнителни фактори.
КЗК смята, че за крайната оценка на състоянието на пазара е необходимо събиране на надеждна и съпоставима информация, което може да стане само в рамките на секторен анализ.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039