EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК проверява игра на Лидл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК проверява игра на Лидл

mail18:05 | 10.02.2016прегледи 1367 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията започна производство за проучване на евентуално извършени нарушения, свързани с условията, при които веригата "Лидл" организира промоционална игра с обещанието спечелилият да пазарува безплатно в магазините й в продължение на година.
Проверката е по сигнал на потребител, който твърди, че веригата e провела промоционална кампания с подвеждащи и непълни условия. Става дума за играта "Спечели 366 дни безплатно пазаруване", която е реализирана на два етапа през месеците октомври – ноември 2015. Потребителят е останал с впечатление от общите условия за провеждане на играта, публикувани на сайта на "Лидл", че правилата за първия и втория етап са еднакви, което се оказва невярно.
При анализ на доказателствата КЗК е установила, че веригата е добавила в общите условия четири дни по-късно от старта на втория етап текст за това, че участието в играта не изисква покупка. КЗК е установила и разминаване между общите условия и написаното в рекламните брошури.
Заради възникналите съмнения за евентуално нарушение на добросъвестната търговска практика регулаторът започва проучване.


Тагове: КЗК, Лидл
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg