EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК отмени поръчка за здравно-информационна система

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК отмени поръчка за здравно-информационна система

mail09:00 | 18.03.2013прегледи 453 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно по жалбата на „ТехноЛогика” ЕАД, гр. София, решение на Министъра на здравеопазването за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Създаване и внедряване на интегрирана здравно-информационна система” по проект BG051РО001-6.2.08 “БАЗИС” – база за здравно-информационна система”.

Проучването установи редица неточно формулирани критерии и изисквания по отношение на изискваните документи, квалификацията на участниците и методиката за оценка на офертите.

Налице са несъответствия в изискванията за представяне на сертификати по отделните позиции, което ограничава участието на лица в обществената поръчка. Изискването да се представи валиден сертификат ISO/ТS 27527:2010, издаден на името на участника от акредитирана институция е незаконосъобразно, като няма европейска практика по „издаване" на такъв сертификат, нито органи, които да го издават.

Изискванията за образователно-квалификационна степен и професионална квалификация към членовете на екипа на участника са непълни и неясни, дават възможност на оценителната комисията да тълкува и допълва същите по своя преценка, като същевременно законът не осигурява достатъчно време за страните да подготвят различен екип от предложения.

Проучването също така установи, че методиката за оценка на офертите е в нарушение на ЗОП, тъй като не съдържа точни указания за определяне на оценката по всеки показател и за комплексната оценка на офертата, като дава възможност за широко тълкуване и субективизъм при оценяването./КЗК

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg