EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК отмени обществена поръчка за Царево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК отмени обществена поръчка за Царево

mail11:00 | 05.06.2014прегледи 778 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на главния секретар на Министерство на регионалното развитие за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изработване на проект за изменение на общия устройствен план (ИОУП) за цялата територия на община Царево и екологична оценка към него“.

Производството установи, че заложената методика за оценка на офертите е незаконосъобразна, като за всеки един критерий от трите подпоказателя е предвидена възможност да се получат нула точки. Така заложеното в методика дава възможност за класиране на участник, който е представил непълно техническо предложение – обстоятелство, което би следвало да доведе до отстраняване на офертата.
На следващо място проучването показа, че възложителят е предвидил една точка да получи предложение, в което участникът е представил график, обхващащ всички набелязани дейности, но без съобразяване с нормативно определената им последователност, а 0,3 точки е оценката за предложение, в което участникът е представил график само за част от набелязаните дейности и не се е съобразил с нормативно определената им последователност. КЗК намира за незаконосъобразно да подлежат на оценяване предложения, които са разписани в противоречие с нормативните разпоредби. Така одобрената методика създава предпоставки участник с непълна и несъответстваща на нормативните документи техническа оферта, да бъде избран за изпълнител на поръчката./КЗК
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048