EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК одобри поглъщането на Би Би Ти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК одобри поглъщането на Би Би Ти

mail16:15 | 04.08.2009прегледи 650 коментарикоментари 0


Iren_Krusteva_lКомисията за защита на конкуренцията разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на едноличен контрол от «Нова българска медийна група холдинг» ЕАД, контролирана от Ирен Кръстева върху «Балкан Българска телевизия» ЕАД.
Концентрацията ще се осъществи по силата на Предварителен договор за покупко-продажба на дялово участие. Сделката цели да увеличи качеството на предоставяните услуги и да доведе до разработването на нови продукти.
Анализът на КЗК показва, че към момента на сделката дружествата оперират на различни пазари, поради което операцията няма да доведе до хоризонтална или вертикална интеграция между тях и пазарните им дялове няма да се променят. Поради това КЗК счита, че концентрацията няма да доведе до промяна в структурата на засегнатите от сделката пазари, както и няма да създаде предпоставки за настъпването на неблагоприятни последици за конкуренцията на тях.
Ирена Кръстева контролира ТВ7, която има национално ефирно разпространение, след като през юни спечели конкурсите на Комисията за регулиране на съобщенията за свободните честоти в 58 града в страната, включително и София. Освен това Кръстева притежава вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", Меридиан Мач", "Борба" (Велико Търново).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg