EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК одобри концентрацията на Daimler AG и ОАО Камаз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК одобри концентрацията на Daimler AG и ОАО Камаз

mail15:23 | 17.12.2009прегледи 810 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация чрез създаване на две съвместни предприятия от страна на Daimler AG, Германия и ОАО Камаз, Руска федерация, чрез които ще се извършва производство и дистрибуция на камиони и автобуси на руския пазар, съобщиха от комисията.
Двете дружества са уведомили КЗК, че посредством създаването на двете съвместни предприятия ще се произвеждат и разпространяват камиони „Мерцедес Бенц” и „Мицубиши” в Русия.
Основните търговски дейности на въпросните предприятия са производство и доставка на автомобили, камиони, микробуси и автобуси, каравани, трактори, двигатели, силови елементи и различни инструменти.
Очаква се операцията да окаже въздействие върху следните съответни продуктово-географски пазари в Русия - на лекотоварни, среднотоварни и тежкотоварни камиони, произведени в ЕС, както и върху пазара за дистрибуция на едро на търговски превозни средства, произведени в ЕС.
Механизмът на сделката предвижда Daimler AG и ОАО Камаз да участват в бъдещите съвместни предприятия непряко, а чрез свои изцяло дъщерни дружества.
Във връзка с компетентността на КЗК, ограничена до територията на България, Комисията няма основание да се противопостави на сделката, доколкото ефектите от нея ще се проявят извън територията на страната.
Комисията счита, че планираната сделка няма да окаже негативно влияние на който и да е съответен български пазар, нито ще доведе до установяване или засилване на господстващо положение на него, поради което следва да бъде безусловно разрешена.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg