EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кетчупът Heinz с нов собственик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кетчупът Heinz с нов собственик

mail16:55 | 14.02.2013прегледи 938 коментарикоментари 0


Известната американска компания за производство на храни и подправки HJ Heinz обяви днес, че се е споразумяла да бъде придобита от легендарния финансист Уорън Бъфет съвместно с инвестиционния фонд 3G Capital в сделка за 28 милиарда долара, предадоха световните агенции. Според сделката, одобрена от управителния съвет, акционерите на Heinz ще получат 72,50 долара за всяка свия акция от обикновения капитал. Предложената цена е с 20 процента над котировките при закриването на вчерашната борсова сесия - 60,48 долара за акция, отбелязват Асошиейтед прес и ДПА. Сделката включва и дълговете на компанията.

Създадена в щата Пенсилвания през 1869 година и започнала бизнеса си с търговия с хрян, сега компанията Heinz е световен лидер по производство на кетчуп и цяла група консервирани и замразени продукти, а също и бебешки храни. Heinz има заводи в много страни по света, включително и в Русия, отбелязва ИТАР-ТАСС. Годишният оборот на компанията превишава 11 милиарда долара.
Холдингът Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет и 3G Capital твърдят, че централата на Heinz ще остане в Питсбърг, щата Пенсилвания. "Марката Heinz е една от най-уважаваните в световната хранителна индустрия и тази историческа сделка осигурява огромна стойност за акционерите на Хайнц", заяви председателят на управителния съвет, президент и главен изпълнителен директор на компанията Уилям Джонсън, цитиран от ДПА. Той посочи, че Heinz се радва на силен растеж и ще може да добави стойност като приватизирана компания.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046