EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кери в Москва, кюрдите обявяват федерация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кери в Москва, кюрдите обявяват федерация

mail06:27 | 17.03.2016прегледи 1089 коментарикоментари 0


Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще пристигне в Москва следващата седмица. Целта на визитата е обсъждане на ситуацията в Сирия.
От МВнР на Русия потвърдиха възможното посещение на американския дипломат в Москва. „Възможното посещение на Джон Кери в Москва се подготвя“, каза пред Интерфакс говорителят на министерството Мария Захарова.

Сирийските кюрди до края на деня ще обявят въвеждането на федерална система на управление на териториите под техен контрол. Това заяви пред агенция Reuters Идрис Насан – сътрудник на т.нар Дирекция по външните работи в сирийския град Кобани, който един от трите самоуправляващите се региони, създадени от кюрдите в Северна Сирия преди две години.
Това би означавало „разширение на структурата на самоуправление, формирана от кюрдите и други групи от населението“, каза Насан. Контролираните от кюрдите райони ще носят името „Федерация Северна Сирия“, отбеляза той. По думите на Насан, властите на самоуправляващите се региони ще представляват интересите на всички етнически групи, живеещи на тяхна територия.


Тагове: Кери, Москва
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg